zaterdag 7 januari 2017

Support de “beter leven” rookworsten


Bij de Emté kocht ik een beterleven rookworst. Ik bedoel, tis leven en laten leven en zo’n worst doet geen kwaad. Je kunt dus net zo goed een worst kopen die een goed leven achter de rug heeft. Oké, je moet er iets meer voor betalen maar dan zet je daarna toch met een goed geweten je tanden in zo’n sappige, dikke worst. Kijk, je kunt voor de helft van het geld ook een worst kopen maar dan besef je in je achterhoofd zelf ook wel dat je met ...een worst te maken heeft die het zwaar had tijdens zijn jeugd. Een zogenaamde probleemworst. Die breekt je nog lelijk op.
Ik kan mij dat als mens niet veroorloven, sorry. Er zijn mensen die stoppen van alles in hun koker maar zo werkt dat niet. We hebben de verantwoording er op toe te zien dat ook rookworsten een goed leven hebben genoten voor ze er in gaan. Liefst rookworsten van een christelijke slager, zodat je weet dat ze tijdens het wellen bevindelijk ondergaan in het kokende nat. Men noemt de maaltijd dan een Christelijke pot, wat te denken geeft. (p.s heb niets tegen niet christelijke potten)
Hoe het ook zijn mag, met dit winterse weer vallen ze massaal ten prooi aan hunkerende monden. Laten we dan afspreken dat we in ieder geval zorgen dat ze een beter en gelukkig leven achter de rug hebben gehad. Het kost iets meer maar je gunt het zo’n worst…