zondag 8 januari 2017

Stoepmeid (Molenwaard)

 
Nat winterweer voor de boeg. Zo te zien zal de vorst der nacht weer een week of twee op zich laten wachten voordat hij weer eens een koude wind laat al dan niet samengaande met een dikke ijstaart. Gelukkig mocht ik afgelopen zaterdag toch een leuke serie trekken waar ook deze van komt. Ik houd van de uitgestrektheid en het weidse van de Molenwaard. Je kunt zo lekker ver kijken over de weilanden.
Zo zie je nog eens wat aardigs. Een dikke boer met een sigaar in zijn hoofd. Een hondje dat speelt in de sneeuw. Een enorme groep smienten of grauwe ganzen die de landerijen overdekken als hagelslag op een witte boterham. Een fijne boerenstulp in de sneeuw of een mooie stoepmeid  die in lange rok haar stoepje veegt, ach, het oog is nimmer verzadigd.
Er kan geen sprake zijn van verveling als je met fotografie bezig bent. Dus dames, ben je je vent zat die de hele tijd in een dikke pens voor de televisie hangt met zijn zweetsokken, geef hem een fotocamera en zet hem buiten. Hup, luchten die man. Een goede man gelijkt op een vloerkleed. Hij is warm, schoon, mooi en je moet hem regelmatig luchten en een stevige beurt geven. Met de mattenklopper van mijn part, daar blijf ik verder buiten…