donderdag 24 maart 2016

Molenwaard bedankt.


We gaan langzaam maar zeker al naar de zes maanden toe hier in de Molenwaard. Wat is het snel gegaan dat half jaar.

Toen we aankwamen verkleurden de bomen juist en als je goed kijkt zien je nu al groene puntjes komen die aangeven dat er een verse lente op losbarsten staat. Wat opvalt in de Molenwaard is dat veel mensen zonder je te kennen je toch groeten.
Dat voelt heel welkom. In de kerk zijn we door drie dames op de koffie gevraagd en dát zouden meer kerkgangers moeten doen. Het kost zo weinig en geeft nieuwe mensen een warm welkoms-gevoel.
De buurt is heerlijk landelijk en als men de verse gier uitrijdt en het waait, dan waaien de vlokken stront je om de oren. Heerlijk! Ik ruik liever het platteland dan de dampen van de steden. Je ontmoet weer nieuwe vrienden, verse buren waar het ook prima naast wonen is. In een dorp hangt toch meer een sfeer van “samen zijn we sterk” . Hier in de supermarkt ken je binnen een paar weken het personeel en men vraagt naar je gezondheid, je vrouw, je hond etc.. Om kort te gaan, men heeft belangstelling in jou. Dat is een prettig gevoel. We voelen ons thuis. Molenwaard bedankt.