maandag 10 april 2017

Gevaarlijke situaties in de Molenwaard

Weet niet wie er verantwoordelijk is voor het aanvullen van de bermen in de Molenwaard, maar ik durf ernstig te twijfelen of het gebruik van steenslag i.p.v. gewoon aarde om de kantjes aan te vullen, nu wel zo handig is.
Er wordt hard gereden in de Molenwaard. Dat bewijzen de talloze dood gereden dieren wel die ik elk jaar tel als ik op de fiets door de Alblasserwaard rijdt. De wegen zijn vaak wat smal en her en der liggen nette (noem het) passeervakken om tegemoetkomend verkeer vloeiend zijn weg te laten vervolgen.
Maar met de ogenschijnlijke verbreding van het wegdek, wordt er nauwelijks meer afgeremd en raast men hard langs elkander heen. Jij als fietser moet dan ook maar even die onverharde laag inrijden en gaat bijna op je plaat want er met de auto overheen blazen gelukt nog wel, doch in de
steenslag fietsen is een ander verhaal.

Om kort te gaan: de “nieuwe” methode om de wegen aan de bermkant aan te vullen met steenslag wordt door velen als onprettig en gevaarlijk ervaren. Hopen dat het geen gewoonte wordt om het zo te blijven doen, want er wordt nu al veel dood gereden aan dieren. Daarnaast vind ik dat het ook voor de mens (zeker op de fiets) gevaarlijke situaties oplevert.